loader

Protezele mobile

Proteza mobila

Dacă v-ați pierdut dantura în urma unui accident, din cauza unei afecțiuni gingivale sau a degradării dentare, acum spunem ADIO fricii de a zâmbi şi a dificultăţilor de a vorbi sau mânca! Vestea bună este că putem alege împreună tratamentul protetic de calitate şi personalizat pentru înlocuirea danturii pierdute, astfel încât să vă bucurați de un plus de confort şi siguranță şi nu în ultimul rând de un zâmbet de invidiat!

Protezele dentare sunt lucrări protetice mobile care înlocuiesc mai mulți dinți dacă este vorba de o proteză parțială sau a tuturor dacă discutăm despre proteza totală. Ele se susțin pe gingie printr-un contact intim cu aceasta şi de dinţii naturali cu ajutorul unor cârlige metalice numite croşete. Cu toate că nu pot da aceeaşi senzație ca dinții naturali şi necesită un timp de acomodare, cu ajutorul unei planificări atente şi gândite, chiar şi proteza dentară poate reda un aspect natural şi un contur normal al feței!

Execuția unei proteze durează până la 4 săptămâni. Prima vizită presupune evaluarea cazului, determinarea planului de tratament, discuția cu medicul curant despre avantajele şi dezavantajele acestui tip de lucrare şi nu în ultimul rând o amprentare a zonei pe care urmează să se spijine proteza. În timpul celei de-a doua vizite se vor înregistra marginile viitoarei lucrări, personalizate în funcție de structurile anatomice adiacente, astfel încât proteza să nu interfere cu acestea. În aceeaşi şedință, se poate înregistra ocluzia sau muşcătura, adică modul în care se vor îmbina dinții celor două maxilare. La cea de-a treia vizită se realizează o probă a machetei, fabricată acum din ceară. Medicul verifică toate detaliile tehnice iar pacientul poate vedea cum va arăta proteza şi dacă culoarea dinților este cea potrivită. În cea de-a patra vizită, pacientul va primi lucrarea protetică împreună cu instrucțiunile de întreținere a acesteia. De cele mai multe ori, în primele zile după purtare, gingia este dureroasă datorită presiunii exercitate de către proteza totală sau parțială astfel că retuşurile sunt absolut necesare.

Nu toate protezele stau la fel de bine! Acest lucru depinde în primul rând de substratul de susținere şi de particularitățile fiecărei cavități orale. O creastă osoasă foarte prost reprezentată nu va putea susține o proteză. Este de reținut că soluția de tratament cu proteze totale sau parțiale nu este ideală. Există purtători care se obişnuiesc imediat şi alții care nu o acceptă niciodată. Pentru cei din urmă există şi alte variante, mai moderne şi confortabile, cum ar fi protezele pe implanturi. Pentru acestea este nevoie de două sau patru implanturi, în funcție de caz, şi de o suprastructură specială care seamănă cu o proteză clasică dar care se susține pe implanturi şi oferă astfel stabiliate şi confort.

Etichete:,

Share: