loader

Igienizarea profesională

Igienizarea profesională

Scapă de petele de cafea, nicotină şi coloranţi de pe dinţi! TenderDent te ajută să îţi menţii dinţii curaţi cu ajutorul aparatelor de ultimă generaţie, non-invazive, ce îţi asigură efecte de lungă durată. Detartrajul cu ultrasunete este o inovaţie care a revoluţionat îndepărtarea plăcii bacteriene, fără să lezeze gingiile!

Placa dentară este o peliculă aproape invizibilă de depunere albicioasă şi cleioasă, alcatuită din resturi alimentare, bacterii şi salivă, care prin mineralizare formează tartrul. Acesta aderă foarte puternic de dinţi şi nu poate fi îndepărtat prin periaj, ci numai de către medicul stomatolog cu ajutorul unor aparate speciale. Este un depozit de culoare galben-brună, întâlnit atât pe dinţii de lapte cât şi pe cei permanenţi. Tartrul se formează în special pe suprafeţele interioare ale dinţilor inferiori, pe cele exterioare ale molarilor superiori şi în zonele unde dinţii nu se pot curăţa cu usurinţă, cum este în cazul dinţilor înghesuiţi. Acesta conţine peste 350 de specii de bacterii care produc acizi ce inflamează şi îmbolnăvesc gingiile şi sunt responsabile de inflamaţia şi retracţia gingivală, demineralizarea smalţului şi apariţia cariei. Inflamaţia gingivală (gingivita) reprezintă debutul bolii parodontale.

De aceea este necesar să efectuăm igienizarea profesională anual, la recomandarea medicului dentist, în funcţie de afecţiunile locale. Aceasta include următoarele manopere:

  1. Detartrajul, în doar 30 de minute, îndepărtează complet tartrul de pe dinţi şi stimulează circulaţia locală a sangelui. Se realizează cu ajutorul anselor de detartraj, activate ultrasonic şi răcite cu jet de apă. Acestea produc vibraţii ultrasonice care dezlipesc depozitele minerale fără să afecteze structura smalţului sau a rădăcinii expuse. Datorită traumatismului cu mult redus faţă de detartrajul tradiţional, procedura este mult mai sigură, rapidă şi uşor tolerată de pacienţi! Este o manoperă recomandată o dată pe an la pacienţii fără probleme parodontale şi de două ori pe an la pacienţii parodontopaţi. Se poate efectua şi la copii.
  2. Periajul profesional se realizează cu periuţe circulare, la turaţii mari pentru a creşte eficienţa şi cu o pastă cu particule abrazive, ce netezesc suprafaţa dentară în urma manoperei de detartraj, îndepărtând şi petele sau coloraţiile nedorite. Acesta trebuie să se realizeze regulat, la copii fiind recomandat la fiecare 3 luni.
  3. Air-flow-ul permite înlăturarea petelor superficiale (tutun, ceai, cafea, sucuri colorate, vin roşu) de pe suprafaţa dinţilor. Se poate efectua în scop estetic sau în completarea periajului profesional sau a detartrajului prin ultrasunete. Cu ajutorul jetului de aer şi apei cu bicarbonat de sodiu cu arome plăcute, accesul în zonele interdentare şi subgingivale este permis. Datorită presiunii se asigură şi un masaj al gingiei, stimulând microcirculaţia de la acest nivel. Este foarte util la pacienţii cu aparate ortodontice, pentru a menţine igiena aparatului cu ajutorul jetului sub presiune. Acesta pătrunde unde mijloacele mecanice nu o pot face.
Etichete:,

Share: