loader

Ce spune gura despre sănătatea ta

by on 3 aprilie 2017 | Posted in dental

Gura uscată, o cauză a afecțiunilor dentare și parodontale

Pentru menținerea stării de sănătate a cavității orale avem nevoie de un flux adecvat de salivă, care prin rolul său antibacterian  protejează dinții și țesuturile moi. Însă saliva este necesară și pentru hidratarea și curățarea gurii și ajută la mestecarea alimentelor. În ultima perioadă, din ce în ce mai mulți pacienți care pășesc pragul cabinetelor Tender Dent pentru tratamente, acuză senzația de gură uscată sau în termeni medicali, xerostomie. În realitate, această senzație reprezintă un simptom care nu trece de la sine și lăsat netratat poate avea efecte negative asupra sănătății orale, ducând la apariția cariilor și a parodontozei, boli care pot duce la pierderea dinților.

gura1Senzația de gură uscată apare cel mai frecvent ca un efect secundar al terapiei cancerului sau al medicației prescrise pentru tratarea hipertensiunii (care conțin ca substanțe de bază enalaprilul sau captoprilul), antidepresivele, antihistaminicele, codeina sau analgezicele pe bază de morfină și decongestionantele continând pseudoefedrina hidroclorurată.  De asemenea, există boli generale și locale care se asociază cu acest simptom, cum ar fi diabetul, lupusul, infecțiile sau obstrucțiile glandelor salivare.

Iată câteva semne, care dacă nu trec de sine, înseamnă că aveți nevoie de sfatul unui specialist: gura cu o senzație uscată și lipicioasă, buze crăpate, ragade comisurale, dificultăți la mestecare, înghițire și vorbire, gingii iritate, respirație urât mirositoare, explozie de carii, modificări ale gustului, senzație care apare la scurt timp după hidratarea cu apă.

Vestea bună este că există o gamă largă de produse care ajută la creșterea cantității de salivă cum ar fi gume de mestecat, pastile, apa de gură, pasta de dinți, spay-uri și geluri. Pentru a afla mai multe despre cum poți ameliora și evita complicațiile gurii uscate, nu ezita să stabilești o consultație cu unul dintre medicii noștrii.

No Comment
Read More

Pentru a vă fi mai ușor, vă oferim mai jos câteva sfaturi utile.

În mod normal primii dințisori apar la 6 luni (dinții de jos) și se continuă din 6 în 6 luni cu câte un grup (2 dinți) până la vârsta de 2 ani jumate – 3 ani. Până la apariția dinților pe arcadă, igiena orala se realizează prin stergerea arcadelor cu o compresă sterilă înfășurată pe deget, înmuiată în apa calduță sau ceai de mușețel. De la 2 luni pot fi folosite ring-urile (dispozitive de plastic ce se găsesc în farmacii) care, în afara faptului că stimulează copilul vizual și acustic, ajută la stimularea circulației gingiei și la calmarea durerilor din timpul erupțiilor dentare. Stările de agitaţie ale bebeluşului, febra, saliva în exces şi mânuţele în guriţă sunt doar câteva din „simptomele” asociate perioadei de erupţie dentară. Fiecare bebeluş reacţionează diferit atunci când ajunge la această perioadă normală în dezvoltarea sa.

Fiindcă dinţii de lapte străpung gingia, în majoritatea cazurilor bebeluşii vor avea diverse manifestări: salivează în exces, sunt agitaţi, iritabili, au insomnii sau pur şi simplu o stare de disconfort pe care o vei observa cu uşurinţă. În multe cazuri problemele asociate erupţiei dentare sunt:

* Dureri gingivale (care creează stare de agitaţie, disconfort, insomnie)

* Umflarea şi înroşirea gingiilor (sensibile la atingere)

* O stare febrilă uşoară (până la 38.5 grade Celsius)

* Scaune moi (nu diareice şi nici mult mai dese decât în mod normal).

* Salivaţie abundentă şi chiar nevoia de a roade obiecte (uneori obrajii sunt roşiatici)

* Stare de agitaţie, plâns (bebeluşul este „mârâit”)

* Lipsa poftei de mâncare sau un apetit mai scăzut pentru solide (dacă se manifestă câteva zile şi nu o perioadă mai mare de timp).

dantura-de-lapte-bebelusiÎn cazul în care bebeluşul are scaune diareice (apoase), nu are poftă de mâncare o perioadă mai mare de timp (peste 4-5 zile), are febră mare (peste 38.5), recomandat este să consultaţi medicul pediatru fiindcă este posibil ca aceste simptome să indice o altă afecţiune.

Dinţişorii de lapte au nevoie de îngrijire la fel ca şi dantura definitiva. Evită să hraneşti bebeluşul cu sucuri de fructe sau lapte din biberon pe parcursul nopţii fiindcă acestea sunt dulci şi cariază ; apa este cea mai bună opţiune.

Ordinea de apariţie a dinţilor este următoarea (deşi mai sunt şi excepţii): incisivii de jos, incisivii de sus, Incisivii laterali, molarii şi la final caninii.

Pentru urgențe și cele mai bune tratamente dentare, sună oricând la 0723.979.500. Cu grijă, pentru zâmbetul tău!

No Comment
Read More

a3

Beneficii:                                                     

 • Design inovator
 • Etapa chirurgicală simplificată
 • Integrare rapidă şi durabilă cu structura osoasă
 • Timp de vindecare redus
 • Conexiune durabilă
 • Se salvează dinţi sănătoşi
 • Funcţia de masticaţie se poate relua imediat

Implantul AnyOne de la MegaGen se remarcă printr-un design inovator  care permite simplificarea etapei chirurgicale de inserare pentru medicul specialist, favorizând o recuperare rapidă a pacientului.

În urma unor îndelungi studii de cercetare, specialiştii MegaGen au creat un design unic al spirelor implantului, care permite o condensare progresivă a osului şi o dilatare controlată a crestei, obţinându-se o stabilitate primară excelentă şi o integrare optimă a implantului. Sistemul de implanturi AnyOne oferă beneficiile reducerii stresului asupra osului din jurul implantului, scăzând riscul resorbţiei osoase postimplantare, rezultatele fiind predictibile. De asemenea, MegaGen a dezvoltat o tehnologie avansată de tratare a suprafeţei implantului, denumită Xpeed, care activează celulele osoase în vederea realizării unei legături durabile între acesta şi ţesutul înconjurător.

a2

 

Diametrele implantului sunt variabile între 3,5-6mm, oferind soluţii atât pentru zona frontală cât şi cea laterală, eliminând astfel riscul de fractură in zona molară dacă se folosesc implanturi cu diametru mare.a4

Manşonul de la baza bontului protetic este acoperit cu un strat de nitrat de zirconiu ccea ce asigură o estetică excelentă atunci când este acoprit de gingie.

Cu implantul AnyOne dispunem de toate soluţiile protetice, datorită conexiunii protetice unice. Acum poți beneficia de rezultate estetice perfecte cu bonturi protetice individuale fabricate în laborator sau prefabricate, care permit realizarea unor lucrări protetice fără metal.

 

No Comment
Read More

Beneficii:

 • Design unic
 • Stabilitate primară ideală în toate tipurile de densitate osoasă
 • Integrare rapidă şi durabilă cu structura osoasă
 • Disconfort ulterior minim
 • Estetică superioară care se menţine în timp
 • Succesul tratamentului pe termen lung
 • Adaptarea tipului de implant în funcţie de situaţia clinică

Implantul AnyRidge de la MegaGen se remarcă prin design-ul sau unic ce permite utilizarea lui pentru situaţii clinice complicate, acolo unde nici un alt tip de implant nu poate oferi o stabilitate primară mai bună şi o încărcare imediată cu rezultate estetice superioare. El permite practicianului să aleagă tipul de implant în funcţie de densitatea osoasă, să secţioneze osul cu blândeţe şi să îl condenseze în acelaşi timp. Fiecare implant prezintă la suprafaţă un tratament denumit Xpeed, care activează celulele osoase în vederea realizării unei legături durabile între acesta şi ţesutul înconjurător.

a2

 

Prin forma lui, acest tip de implant utilizează la maximum osul disponibil, prezervând osul cortical chiar şi în cazul crestelor dificile. AnyRidge reduce necesitatea adiţiilor osoase suplimentare şi astfel durata totală a tratamentului.

a1

No Comment
Read More

Protezele mobile

by on 2 noiembrie 2015 | Posted in dental

Dacă v-ați pierdut dantura în urma unui accident, din cauza unei afecțiuni gingivale sau a degradării dentare, acum spunem ADIO fricii de a zâmbi şi a dificultăţilor de a vorbi sau mânca! Vestea bună este că putem alege împreună tratamentul protetic de calitate şi personalizat pentru înlocuirea danturii pierdute, astfel încât să vă bucurați de un plus de confort şi siguranță şi nu în ultimul rând de un zâmbet de invidiat!

Protezele dentare sunt lucrări protetice mobile care înlocuiesc mai mulți dinți dacă este vorba de o proteză parțială sau a tuturor dacă discutăm despre proteza totală. Ele se susțin pe gingie printr-un contact intim cu aceasta şi de dinţii naturali cu ajutorul unor cârlige metalice numite croşete. Cu toate că nu pot da aceeaşi senzație ca dinții naturali şi necesită un timp de acomodare, cu ajutorul unei planificări atente şi gândite, chiar şi proteza dentară poate reda un aspect natural şi un contur normal al feței!

Execuția unei proteze durează până la 4 săptămâni. Prima vizită presupune evaluarea cazului, determinarea planului de tratament, discuția cu medicul curant despre avantajele şi dezavantajele acestui tip de lucrare şi nu în ultimul rând o amprentare a zonei pe care urmează să se spijine proteza. În timpul celei de-a doua vizite se vor înregistra marginile viitoarei lucrări, personalizate în funcție de structurile anatomice adiacente, astfel încât proteza să nu interfere cu acestea. În aceeaşi şedință, se poate înregistra ocluzia sau muşcătura, adică modul în care se vor îmbina dinții celor două maxilare. La cea de-a treia vizită se realizează o probă a machetei, fabricată acum din ceară. Medicul verifică toate detaliile tehnice iar pacientul poate vedea cum va arăta proteza şi dacă culoarea dinților este cea potrivită. În cea de-a patra vizită, pacientul va primi lucrarea protetică împreună cu instrucțiunile de întreținere a acesteia. De cele mai multe ori, în primele zile după purtare, gingia este dureroasă datorită presiunii exercitate de către proteza totală sau parțială astfel că retuşurile sunt absolut necesare.

Nu toate protezele stau la fel de bine! Acest lucru depinde în primul rând de substratul de susținere şi de particularitățile fiecărei cavități orale. O creastă osoasă foarte prost reprezentată nu va putea susține o proteză. Este de reținut că soluția de tratament cu proteze totale sau parțiale nu este ideală. Există purtători care se obişnuiesc imediat şi alții care nu o acceptă niciodată. Pentru cei din urmă există şi alte variante, mai moderne şi confortabile, cum ar fi protezele pe implanturi. Pentru acestea este nevoie de două sau patru implanturi, în funcție de caz, şi de o suprastructură specială care seamănă cu o proteză clasică dar care se susține pe implanturi şi oferă astfel stabiliate şi confort.

No Comment
Read More

Proteza scheletată este o variantă modernă şi elegantă atunci când te confrunţi cu problema unor dinţi lipsă. Acest tip de lucrare este în continuare foarte apreciată de medicii și de pacienții din întreaga lume, în situaţiile în care nu este posibilă implantarea de rădăcini dentare artificiale. O proteză scheletată este alcătuită dintr-un schelet metalic cu sisteme speciale de ancorare care au o parte şi pe dinţi, o bază acrilică care imită culoarea gingiei și dinți artificiali. Aceasta se ancorează pe dinţii naturali restanţi prin mai multe tipuri de elemente in funcţie de situaţia clinică.

Chiar dacă există şi un schelet metalic, acesta este foarte puţin vizibil astfel încât vei putea zâmbi cu încredere. Beneficiile unei astfel de lucrări sunt confortul la purtare, o stabiliatate excelentă în timpul masticaţiei şi al vorbirii, rezistență în timp, grație suportului din aliaj metalic şi a sprijinului mixt dento-gingival şi nu în ultimul r, o fizionomie superioară. Acest tip de lucrare nu este universală aşa că este important să discuţi cu medicul tău dentist despre toate soluţiile de tratament şi să stabiliţi împreună ce tip de proteză ți s-ar potrivi cel mai bine în funcție de problemele cu care te confrunți. Stabileşte cât mai curând o programare şi află care este cea mai bună rezolvare pentru problemele tale dentare!

No Comment
Read More

Lista noastră de prețuri

by on 3 aprilie 2015 | Posted in dental
TERAPIE
Consultație + plan de tratament 50
Consultație medic specialist + plan de tratament 100
Obturație compozit cervicală 100
Obturație compozit o suprafață 100
Obturație compozit două suprafețe 120
Obturație compozit trei suprafețe 150
Reconstrucție coronară ramforsată cu pivot de fibră de sticlă 180
Obturație compozit grup frontal (fațetare în cabinet) 200
Obturație CIS 80
Sigilare 60
Tratament gangrenă / pansament calmant sau devitalizant / drenaj abces 50
Tratament de canal prin metodă clasică, dinte frontal 100
Tratament de canal prin metodă clasică, premolar 150
Tratament de canal prin metodă clasică, molar 200
Tratament de canal cu instrumentar rotativ, dinte frontal 200
Tratament de canal cu instrumentar rotativ, premolar 250
Tratament de canal cu instrumentar rotativ, molar 300
Retratament de canal / canal (include obturația de canal definitivă) 150
 

PROFILAXIE ȘI COSMETICĂ DENTARĂ

Detartraj cu ultrasunete, periaj profesional și air-flow 150
Periaj profesional și airflow 50
Fluorizare și periaj profesional 50
Bijuterii dentare din zirconiu 150
Tratament de albire dentară 38% (în cabinet) 800
Tratament de albire dentară 16% (acasa, include gutierele și 2 seringi) 360
Gel albire dentară în gutiere, 16% / seringă 80
Tratament de albire internă / ședință 50
 

PROTETICA

Coroană metalo-ceramică total fizionomică prin frezare computerizată 500
Coroană metalo-ceramică semifizionomică 400
Coroană integral ceramică, integral fizionomică, frezată computerizat 1200
Coroană full zirconiu, frezată computerizat 600
Coroană pe suport zirconiu cu fațetă ceramică, frezată computerizat 600
Coroană ceramică pe suport zirconiu total fizionomică, frezată computerizat 900
Coroană metalo-ceramică pe implant / dinte 900
Coroană provizorie realizată în cabinet 50
Coroană PMMA, frezată computerizat 250
Ablație coroană / dinte 30
Cimentare definitivă / dinte 50
RCR Ni-Cr 180
Proteză acrilică 1000
Rebazare proteză 250
Reparație proteză 150
Proteză scheletată cu sisteme speciale 2750
Proteză acricilă, parțială cu crosete fizionomice 1200
Proteză elastocă 1400
 

ORTODONTIE

Aparat ortodontic fix / arcadă, bracket-uri metalice 2000
Aparat ortodontic fix / arcadă, bracket-uri ceramice 2600
Aparat ortodontic fix / arcadă, bracket-uri safir 3100
Aparat ortodontic mobil / arcadă 800
Control lunar, medic specialist ortodont / aparat 50
Aparat dentar Invisalign 8000
 

CHIRURGIE

Extracție dinte monoradicular 80
Extracție dinte pluriradicular 100-150
Extracție rest 100
Extracție dinte mobil 50
Sutură plagă postextracțională 50
Premolarizare 150
Tratament alveolită 80
Tratament hemoragie postextracțională 50
Tratament luxațiilor dentare / dinte 150
Extracție canin / premolar / molar de minte inclus 300-450
Decapusonare molar de minte 50
Regularizare de creastă alveolară 450
Chistectomie 450
Extracție cu prezervarea alveolei 300
Rezecție apicală dinte monoradicular / pluriradicular 300-450
 

IMPLANTOLOGIE

Implant dentar MEGAGEN Any One 2000
Fast&Fixed maxilar chirurgie + lucrare provizorie 20000
Fast&Fixed mandibular chirurgie+lucrare provizorie 17000
Bont protetic pe implant / dinte 250-300
Bont protetic pe implant individualizat 600
Sinus lift extern (include materiale) 2700-3600
Sinus lift intern (doar manopera) 1500-2000
Recoltare de bloc osos din regiunea MF 800
 

PARODONTOLOGIE

Chiuretaj și planare radiculară / dinte 30
Chiuretaj și planare radiculară / arcadă 300
Chiuretaj și planare radiculară, bimaxilar 600
Imobilizare dinți parodontotici / arcadă 300
Vaccin impotriva bolii parodontale (Neypul) / tratament (5 ședințe) 500

*Prețuri exprimate în LEI

No Comment
Read More

Albirea dentară nu este un proces nou, gelul de albire fiind folosit pentru prima dată în anul 1884. Din fericire, de atunci lucrurile au progresat foarte mult. Cea mai recentă contribuţie Beyond la albirea dinţilor este utilizarea unei lămpi de albire, numită uneori şi laser, care filtrează toată lumina UV periculoasă şi razele infraroşii, fiind astfel cea mai sigură procedură de albire a dinţilor de pe piaţă.

Sistemul Beyond Command este unul dintre cele mai avansate echipamente pentru albirea dentară, firma producătoare fiind lider global în designul şi producţia de aparatură profesională pentru estetica dentară. Având în spate ani de studii şi cercetări, aceste lămpi oferă rezultate excelente şi rapide, în condiţii optime de siguranţă, motiv pentru care Dental Advisor, cea mai prestigioasă revistă de stomatologie din SUA, a acordat note maxime produselor Beyond, în studiile efectuate.

Lampa operează cu o sursă puternică de lumină halogen şi dispune de filtrare şi ventilaţie excelentă, care asigură radiaţii şi căldură zero. Lungimea de undă obţinută este uniformă şi constantă, astfel timpul necesar unui tratament de albire a dinţilor este de numai 30 de minute.

 

Descrierea tratamentului:

Desciere

Albirea dinţilor este un procedeu utilizat în estetica dentară, având ca rezultat depigmentarea dentinei, în urma expunerii acesteia la peroxidul de hidrogen activat de lampă. În urma discuţiei cu medicul dentist despre aşteptările dumneavoastră de la acest procedeu, veţi urma un consult stomatologic pentru a putea rezolva orice potenţială problemă dentară, înaintea procesului de albire. Se va înregistra culoarea iniţială a dinţilor, pentru a putea evalua rezultatele tratamentului. Un depărtător flexibil de obraz va fi montat în cavitatea orală, iar ochii vor fi protejaţi cu ochelari speciali. Dacă va fi necesar, medicul va aplica un balsam pentru buze. Medicul dentist sau asistenta va aplica o barieră gingivală la baza dinţilor, protejnâd gingia de efectul gelului. Peroxidul de hidrogen va fi aplicat pe faţa externă a dinţilor expuşi, pe ambele arcade. Lampa de albire va fi poziţionată în faţa dumneavoastră, la 5-10 cm de suprafaţa dentară şi va funcţiona pentru 8-12minute, acest pas repetându-se de până la 3 ori. După terminarea celor 3 cicluri de albire, materialele utilizate vor fi îndepărtate, iar medicul dentist va înregistra din nou culoarea. Veţi fi uimit de diferenţa de nuanţă obţinută!

Cine poate beneficia de un tratament de albire?

Toţi pacienţii care îşi doresc dinţii mai albi. Tratamentul este mai eficient în cazul celor cu pete cauzate de diferiţi coloranţi alimentari sau tutun, însă această tehnologie permite şi albirea în cazul pacienţilor cu pete de tetraciclina, fluor sau cauzate de îmbătrânirea fiziologică. Nu pot beneficia de albire pacienţii care nu prezintă dinţi naturali.

Cât de albi vor fi dinţii mei după albire?

Rezultatele albirii pot varia, în funcţie de natura petelor şi de severitatea lor. Tratamentul poate fi adaptat cazului dumneavoastră, pentru a produce cele mai bune rezultate. Sistemul de albire Beyond va albi dinţii dumneavoastră până la culoarea lor naturală.

Cât dureaza rezultatele?

Acest lucru variază în funcţie de regimul alimentar, stilul de viaţă, igiena personală şi obiceiurile vicioase ale fiecărui pacient. Efectele durează, în medie, până la doi ani. Tratamente scurte de albire periodice sunt recomandate pacienţilor care consumă multă cafea, tutun şi alimente colorate.

Este tratamentul de albire a dinţilor dureros?

Este normal să simţiţi uşoare sensibilităţi după tratamentul de albire, însă marea majoritate a pacienţilor nu simt nimic. Această sensibilitate se poate resimţi atunci când respiraţi pe gură sau consumaţi alimente foarte calde sau foarte reci, însă acest simptom se va remite fără efecte secundare în maxim 48h. Un foarte mic procentaj pot simţi o sensibilitate ridicată şi o senzaţie de disconfort, în primele ore de la efectuarea tratamentului.

Multă lume alege să se bucure de albirea dintilor, mai multă decat vă imaginaţi. Un zâmbet alb şi strălucitor vă va spori încrederea în sine şi în propria imagine. Studiile arată că, oamenii cu dinţii mai albi, zâmbesc mai des si tind să stabilească uşor contactul vizual când sunt într-o discuţie, părând mai convingători. Tipic, oamenii nu vor observa din prima că dinţii dumneavoastră sunt strălucitori şi albi, însă se vor gândi că arătaţi foarte sănătos, fără a realiza de unde vine această impresie.

No Comment
Read More

Indiferent de vârstă, recapătă încrederea în zâmbetul tău! Tratamentul ortodontic cu aparat dentar nu îţi imbunătăţeşte doar aspectul zâmbetului, ci îţi redă şi simetria şi estetica întregii feţe. De asemenea, el rezolvă şi problemele legate de corectitudinea masticaţiei şi facilitează o igienă orală mai bună prin rezolvarea înghesuirilor sau spaţierilor dentare. De aceea, planul tău de tratament este unic şi personalizat de către medicul specialist în ortodonţie!

Iată câteva lucruri importante pe care ar trebui să le ştii despre aparatul dentar:

 1. Tratamentul ortodontic poate dura între 6 luni şi 2 ani, în funcţie de anomalia care trebuie corectată.
 2. Respectarea igienei orale, a recomandărilor oferite de medicul ortodont şi a vizitelor lunare sunt extrem de importante pentru succesul tratamentului. Orice control amânat va prelungi durata de purtare a aparatului dentar!
 3. Purtarea aparatului dentar nu ţine cont de vârstă, muşcătura fiind la fel de importantă ca estetica dinţilor. Un zâmbet perfect trebuie să te ajute să vorbesti şi să mesteci corect.
 4. Poziţia incorectă a dinţilor conduce, în timp, la apariţia cariilor interdentare, favorizează acumularea tartrului, care descoperă rădăcina dentară şi poate duce chiar la apariţia bolilor parodontale.
 5. Există mai multe tipuri de aparate dentare. Dacă îţi doreşti o estetică nediminuată pe durata tratamentului, ai posibilitatea de a înlocui brackeţii metalici cu cei ceramici sau din safir. De asemenea, există şi aparate perfect invizibile, care au revoluţionat piaţa în ultimii ani, cu ar fi Incognito, WIN sau
 6. Aparatul ortodontic poate fi utilizat şi în situaţiile în care un dinte înclinat, considerat în mod clasic irecuperabil, poate fi readus într-o poziţie corectă, pentru a permite ulterior o reabilitare protetică prin lucrări clasice sau implant.
No Comment
Read More