loader

Aparatul dentar

Aparat Dentar

Indiferent de vârstă, recapătă încrederea în zâmbetul tău! Tratamentul ortodontic cu aparat dentar nu îţi imbunătăţeşte doar aspectul zâmbetului, ci îţi redă şi simetria şi estetica întregii feţe. De asemenea, el rezolvă şi problemele legate de corectitudinea masticaţiei şi facilitează o igienă orală mai bună prin rezolvarea înghesuirilor sau spaţierilor dentare. De aceea, planul tău de tratament este unic şi personalizat de către medicul specialist în ortodonţie!

Iată câteva lucruri importante pe care ar trebui să le ştii despre aparatul dentar:

  1. Tratamentul ortodontic poate dura între 6 luni şi 2 ani, în funcţie de anomalia care trebuie corectată.
  2. Respectarea igienei orale, a recomandărilor oferite de medicul ortodont şi a vizitelor lunare sunt extrem de importante pentru succesul tratamentului. Orice control amânat va prelungi durata de purtare a aparatului dentar!
  3. Purtarea aparatului dentar nu ţine cont de vârstă, muşcătura fiind la fel de importantă ca estetica dinţilor. Un zâmbet perfect trebuie să te ajute să vorbesti şi să mesteci corect.
  4. Poziţia incorectă a dinţilor conduce, în timp, la apariţia cariilor interdentare, favorizează acumularea tartrului, care descoperă rădăcina dentară şi poate duce chiar la apariţia bolilor parodontale.
  5. Există mai multe tipuri de aparate dentare. Dacă îţi doreşti o estetică nediminuată pe durata tratamentului, ai posibilitatea de a înlocui brackeţii metalici cu cei ceramici sau din safir. De asemenea, există şi aparate perfect invizibile, care au revoluţionat piaţa în ultimii ani, cu ar fi Incognito, WIN sau
  6. Aparatul ortodontic poate fi utilizat şi în situaţiile în care un dinte înclinat, considerat în mod clasic irecuperabil, poate fi readus într-o poziţie corectă, pentru a permite ulterior o reabilitare protetică prin lucrări clasice sau implant.
Etichete:,

Share: